Bademli Tarifler: Bademle Yapabileceğiniz 13 Farklı Tarif
Badem hangi yemeklerde kullanılır? Bademin faydaları nelerdir? İşte, kalp dostu badem ile yapabileceğiniz birbirinden pratik ve nefis 13 farklı tarif:

Ana yemeklerde, soslarda, salatalarda ve tatlılarda sık sık kullanılan badem, E vitamini bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan protein ve doymamış yağlar sayesinde kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kemik ve diş dayanıklılığını arttırdığı için hem gelişim çağındaki çocukların, hem de kemik erimesi sorunu yaşayan kişilerin tüketmesi önerilir. Bademin faydalarından yararlanabilmek için günde 10-15 adet tüketilmesi önerilir. Eğer sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, bademle yapabileceğiniz yemekler listemize göz atabilirsiniz. İşte, kolay, hafif ve pratik 13 bademli tarif:


  1. Sütlü Badem Çorbası


Badem, süt ve muskat ile hazırlanan sütlü badem çorbası, içinizi ısıtacak bir tariftir. Başlangıç menülerinde yer verebileceğiniz bu çorba, düşük kalorisi ile diyet listelerinde de kendine yer bulur.


  1. Bademli Balık


Ziraat mühendisi Deniz Orhun'dan levrek fileto, badem ve fındık yağı ile yapabileceğiniz nefis bir balık tarifi. Bademli karışıma buladığınız balıkları kızarttıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


  1. Bademli Domates Sosu


Sulu yemeklerde ve makarnalarda kullanılan domates sosuna bu kez badem ekledik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Bademli domates sosunu 15 dakikada hazırlayabilir, kapaklı kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.


  1. Bademli Kestaneli Pilav


Yılbaşı ve davet gibi kalabalık sofralarda yer verilen bademli kestaneli pilav, klasik pilav ile benzer şekilde hazırlanır. İsteğe göre kuş üzümü, kuru kayısı gibi sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Bademli Kayısı Bar


Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bademli kayısı bar, vücuda enerji veren bir atıştırmalıktır. Yapımında şeker kullanılmamaktadır. Bir porsiyonu, ortalama 200 kalori değerindedir.


  1. Buzlu Badem


Özellikle yaz aylarında çok ilgi gören buzlu badem, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Bu lezzeti evde denemek isterseniz, badem, buz parçaları ve sıcak su hazırlamanız yeterlidir.


  1. Kabaklı ve Bademli Tagliatelle


Tagliatelle kalın hamur ile hazırlanmış bir makarna çeşididir. Krema, file badem ve kabak ile hazırlanan tagliatelleyi, ana yemek olarak sunabilirsiniz.


  1. Bademli Krokan


Evde, okulda ve iş yerinde afiyetle tüketebileceğiniz bir tarifimiz var. Şeker, limon suyu, badem ve tereyağı ile hazırlanan bademli krokanlar, vücuda enerji vererek gün boyu dinç olmanızı sağlar.


  1. Bademli Kurabiye


Ortalama 30-35 dakikada hazırlayabileceğiniz bademli kurabiye, yalnızca 4 malzeme ile hazırlanır ve yapımında un kullanılmamaktadır. Kolayca hazırlanan bademli kurabiyeleri çay ve kahvenin yanında ikram edebilirsiniz.


  1. Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi


Türk mutfağının en sevilen tatlıları arasında yer alan muhallebiyi bu kez badem sütü ile zenginleştirdik. Yemeklerden sonra sunabileceğiniz badem sütlü muhallebiyi, krokan ile süslemeyi unutmayın.


  1. Edirne Usulü Badem Ezmesi


Edirne'nin meşhur lezzetleri arasında yer alan badem ezmesi, toz şeker, su ve badem ile hazırlanır. Püre kıvamına getirilen badem ezmesi, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.


  1. Körili Badem


Diyet listelerinde de yer verilen körili badem, tuz, yağ ve köri sosu ile hazırlanır. Genellikle ara öğünlerde tüketilen körili bademin porsiyonu, ortalama 150 kaloridir.


  1. Üzümlü ve Bademli Çörekler


Kuru üzüm ve kavrulmuş badem kullanarak nefis çörekler hazırlamaya ne dersiniz? Çöreklere aroma katmak için tarçın serpiştirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Badem sütünün faydaları nelerdir?
  2. Tatlı badem yağı nasıl kullanılır?
  3. Yer fıstıklı tarifler
  4. Çay saati ikramlıkları
  5. Şık sunumlu ikramlar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Hardal Tohumu Nedir, Nasıl Kullanılır?
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?