Aslında Fırını Önceden Isıtmanıza Gerek Olmayan Yemek Türleri
Fırını önceden ısıtın cümlesini birçok tarifte ya da anlatımda duymuş olabilirsiniz. Peki aslında fırını önceden ısıtmanıza gerek olmayan yemek türleri:

Bunu milyonlarca kez duyduk ve hemen hemen her pişirme tarifinin başında gördük: Fırınınızı önceden ısıtmanız gerekir. Yaygın inanışın aksine, her yemeğin ön ısıtmaya ihtiyacı yoktur. Artıkları yeniden ısıtıyorsanız, etiniz zaten pişmiş olduğu için tam sıcaklık o kadar önemli değildir. Ayrıca, bazı yiyecekler en baştan çok fazla ısıya ihtiyaç duymaz. Tatlı patates, mac and cheese, kuru fasulye, düşük sıcaklıklarda daha uzun süre daha iyi piştikleri için bu kategoriye girer.

Ve bazı unlu mamuller, soğuk bir fırında başladıklarında aslında daha iyi sonuç verir. Kurabiyeler ve hızlı ekmekler daha eşit pişerken kekler ve kekler daha fazla kabarabilir. Bu arada, sade kek gibi yoğun tatlılar da bu şekilde daha iyi sonuç verebilir çünkü kabartıcı ajan işini yapmak için daha fazla zaman kazanır ve hava kabarcıklarının yavaşça oluşmasına izin verilir. Herkesin fırını farklı olduğundan ve fırının ısınmasını hesaba katmak için pişirme sürenizi ayarlamanız gerekeceğinden buradaki anahtar, yemeğinizi ara sıra kontrol etmektir.


Fırını Ne Zaman Önceden Isıtmanız Gerekir?

Bazı yiyecekler için ön ısıtma, birkaç temel nedenden dolayı önemli bir adım olabilir: Bu olmadan, yemeğiniz eşit olmayan bir şekilde pişebilir, ortalamanın altında bir dokuya sahip olabilir veya tam olarak pişmeyebilir, bu da et ve tavuk için bir güvenlik riski oluşturabilir. Ve hayvansal proteinler söz konusu olduğunda, oda sıcaklığında havada ne kadar uzun süre kalırlarsa, bakteri gelişimi için o kadar tehlikeli bölgede olurlar - bu yüzden onları hemen ısıya sokmak çok önemlidir. Ayrıca, bazı unlu mamuller yapılarını korumak için bu ani ısı akışına ihtiyaç duyar, bu nedenle bisküvi, çörek veya pizza hamuru yapıyorsanız ön ısıtma yapmanız gerekir.

Ön ısıtma yapmazsanız, çoğu tarif size soğuk bir fırın için pişirme süresi vermeyeceğinden, yemeğinizin pişip pişmediğini anlamak biraz daha zor olabilir. Bununla birlikte, pişip pişmediğini kontrol etmek için örümcek duyularınızı kullanabilirsiniz: Artıkları yeniden ısıtıyorsanız, istediğiniz kadar sıcaklar mı? Üstteki peynir erimiş ve kabarcıklı mı? ABD Tarım Bakanlığı (USDA), doğrulamak için bir gıda termometresi kullanabileceğiniz 165 derece Fahrenheit iç sıcaklığa ulaşana kadar yemek artıklarını pişirmenizi önerir. Yeniden ısıtmasanız bile, aranacak belirli göstergeler vardır - örneğin tatlı patatesler, eti yumuşadığında ve bir çatal veya bıçağa kolayca teslim olduğunda yemeye hazırdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Fırın yemekleri
  2. Fırın tepsisi nasıl temizlenir?
  3. Fırında meyve nasıl kurutulur?
  4. Fırın kullanırken yapılan hatalar nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı