Alüminyum Folyo İle Temizlemeniz Gereken 7 Şaşırtıcı Şey
Artıkları daha uzun süre taze tutmak söz konusu olduğunda alüminyum folyo çok yardımcı olabilir. İşte, mutfaklarımızda ovalayacağımız ve temizleyeceğimiz yedi şaşırtıcı şey:

Artıkları daha uzun süre taze tutmak söz konusu olduğunda alüminyum folyo çok yardımcı olabilir. Ama mutfağınızın her yerini temizlemek ve fırçalamak için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İster bu lezzetli unlu mamulleri kaplamak için kullandığınız folyoyu yeniden değerlendirin, ister yanlışlıkla düz olmayan bir kağıdı yırtın ve kendinize fazladan bir şeyler bulun, bu mutfağın olmazsa olmazı bir top haline getirdiğinizde ne kadar çok şey başarabileceğinize şaşırabilirsiniz. İşte, mutfaklarımızda ovalayacağımız ve temizleyeceğimiz yedi şaşırtıcı şey:

  1. Tencere Ve Tavalar

Kirli tencere ve tavaları bir süngerle ovmak her zaman kesmez. Bir dahaki sefere, bir tomar folyo yapın ve pişirme kabınızdaki pişmiş veya yanmış yiyecekleri ovalamak için kullanın. Daha fazla etki için biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve folyoyu bulaşık süngeri veya çelik yünü gibi kullanın. Bu özellikle dökme demir veya paslanmaz tencere ve tavalarda etkilidir. Ancak, folyo koruyucu kaplamayı çıkarabileceğinden, yapışmaz tavalarda dikkatli olun.

  1. Paslı Yüzeyler Ve Cihazlar

Krom çekmeceniz çekiyorsa, kulplar, metal aletler paslanmaya başladıysa üzülmeyin. Sadece bir top alüminyum folyo alın ve paslı alanda hafifçe çalışın; önemli bir gelişmeyi hızlı bir şekilde fark edeceksiniz. Folyo, demir oksidi (pas) kimyasal olarak çözebilir. Kim biliyordu?

  1. Izgara Veya Fırın Rafları

Izgara fırçaları, barbeküdeki yiyecekleri temizlemede harikadır, ancak arkalarında yemeğinize bulaşabilecek küçük sivri metal parçaları da bırakabilirler. Bir dahaki sefere ızgara ızgaralarınızı veya fırın raflarınızı derinlemesine temizlemek istediğinizde, bunun yerine bir tomar kalay folyo alın! Temizlemeye başlamadan önce daima ızgaranın kapalı ve tamamen soğumuş olduğundan emin olun.

  1. Kirli Bulaşıklar

Süngeriniz kokuyor diye bulaşıklarınızın birikmesine izin vermeyin. Acil bir durumda, bunun yerine tüm yiyecek kalıntılarını temizlemek için bir top alüminyum folyo kullanabilirsiniz. Bir bonus olarak, folyo, yapışmış yiyecekleri temizlemede muhtemelen süngerinizden çok daha etkili olacaktır.

  1. Fırın

Muhtemelen fırın tepsilerinizi folyo ile kaplamışsınızdır. Peki fırınınızın içini bununla temizlemeyi hiç denediniz mi? Güçlü kokulu temizleyicilere başvurmak yerine, fırınınızın içini kabartma tozu, sirke veya diğer kimyasal olmayan ürünlerle derinlemesine temizlemeden önce, pişmiş yiyecekleri bir top folyo ile çıkarabilirsiniz. Folyoyu fırın camında da kullanabilirsiniz.

  1. Cam Pişirme Kapları

Cam kaplar, ısıyı metalden çok daha iyi tutar, böylece unlu mamullerinizi daha uzun süre sıcak tutabilirler. Cam pişirme kaplarının dezavantajı? Temizlemesi zor yiyecek kalıntılarını hızla biriktirebilirler. Bir dahaki sefere pişirdiğinizde, pişirme kabının köşelerinden ve kenarlarından o sinir bozucu yapışmış pisliği silmek için bir top kalay folyo ve biraz bulaşık sabunu kullanın.

  1. Vinil Zeminler

Mutfağınızda vinil döşeme varsa, bir tomar kalay folyo, yaya trafiğinden biriken sürtünme izlerini gidermenin harika bir yoludur. Zemini yıkamadan önce etkilenen bölgeyi folyo topla hafifçe fırçalayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Bulaşık makinası tableti ile temizlemeniz gereken yerler
  2. Mutfağınızda karbonat ile temizlemeniz gereken yerler
  3. Mutfağınızda sirke ile temizlemeniz gereken yerler
  4. Mutfağınızda her gün temizlemeniz gereken yerler

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Greyfurt Tarifleri: Greyfurtla Yapılan 10 Farklı Tarif
Yılbaşı Hediyeleri: 2025 Yılbaşına Özel 10 Hediye Fikri
Selma Mollaoğlu'ndan Yılbaşına Özel 5 Tarif
Yılbaşı Sofrasında Hangi Yemeklere Yer Verilmeli?
Bingül Mete'den Yılbaşı Tarifleri
Nişantaşı Kahvaltı Mekanları: Nişantaşı'nda Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı