2020 yılına damgasını vuran Koronavürüs pandemisi yaşam tarzından yiyecek ve beslenmeye kadar hayatlarımızı çok geniş bir alanda etkiledi. Yıl, 2021 ve pandemi hala hayatımızda. Peki, salgın beslenme tarzımızı, tercih edilen yiyecekleri nasıl etkileyecek? 2021'de hangi yiyecekler, hangi yemekler trend olabilir? Bu sorunun yanıtını Şef Elif Edes Tapan veriyor.
Elele'nin haberine göre Elif Edes Tapan, 2021 yılında trend olacak yiyecekleri şöyle anlatıyor:
BU YILA DAMGA VURACAK YEMEKLER!
Sebze tarifleri, bitki bazlı yiyecekler, kolajen içeren besinler, kara lahana ve diğer lahana çeşitleri, lif zengini güçlü protein alternatifi nohut ve nohut unu ile yapılan gıdalar, kurabiyeler, nohut cipsi, nohut filizinden makarnalar, çikolata kaplı nohut gibi pek çok nohut bazlı ürün görmeye hazır olun. Kırmızı biber, chili biberi ve acı soslar da aynı şekilde. Şekerden uzak, bitter çikolata, keçiboynuzu, zencefil, incir, yeşil çay, farklı sütler kullanılan sofistike tatlılar da radarımızda. Doğal probiyotikler; turşular, kefir, kvass, komboucha da sofralarımıza damga vuracak. Et tüketiminde düşüş yaşanırken mantarlı tarifler, mercimek, nohut gibi alternatif proteinler içeren bakliyatlara yönelme olabilir. Smoothie tarifleri, yoğurt ve granolaya kahve ilavesi her yerde karşımıza çıkacak.
Bebek mamaları da sağlıklı beslenme akımından etkilenecek; keten tohumlu, biberiyeli, şalgamlı, yüksek omega-3 içerikli mamalar popülerleşecek.
Şunlara da göz atın;