1 Michelin yıldızlı restoran: Neolokal... Nerede? Nedir? Kimdir?
İstanbul'da bulunan Neolokal Restoran 1 MICHELIN yıldızının sahibi oldu. Neolokal sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı Kırmızı Yıldıza ek olarak bir de Yeşil Yıldız aldı. Neolocal, tanıtımında kendisini internet sitesinde nedir, kimdir, nerededir başlıkları altında tanıtıyor. Restorana ve künyesine bakalım...

Michelin Rehberi, İstanbul seçkilerini 11 Ekim 2022 akşamı düzenlenen bir törenle açıkladı. İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı. TURK Fatih Tutak 2 MICHELIN yıldızının sahibi oldu. İstanbul mutfak çeşitliliğinin mükemmelliğini yansıtan, aynı zamanda da yerel ürün ve lezzetlere olan bağlılığını koparmayan 4 restoran, Bir MICHELIN yıldızı ile ödüllendirildi. Bu restoranlar arasında Neolokal de yer alıyor. Daha sürdürülebilir bir gastronomi anlayışına sahip restoranları seçimlerinde vurgulamayı amaçlayan Michelin Rehberi, 2020 yılında yeni bir ödül açıklamıştı: Michelin Yeşil Yıldız... Neolokal, çevre dostu ve etik yaklaşımları sayesinde bu prestijli ödüle de layık görüldü.

  1. Michelin Yıldızı Alan Restoranlar




NEOLOKAL NEREDE?

  1. Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek Kalite Mutfak, uğramaya değer
  2. Türk mutfağı, modern mutfak
  3. Adres: Arap Camii Mahallesi, Bankalar Caddesi No:11/1, Beyoğlu, İstanbul, 34420, Türkiye
  4. Telefon: 212 244 00 16 / 551 447 45 45
  5. Instagram: instagram.com/neolokal


NEOLOKAL NEDİR?

Neolokal kendisini şu şekilde konumlandırıyor: 

Geleneklerini bilmeyen ve sahip çıkmayanların geleceklerinin olamayacağına inanıyoruz. Geleceğimizi garanti altına almak için geleneklerimizin günümüz şartlarına uyarlanıp sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim için de bunun en doğru yöntemi her fırsatta toprağa saygımızı ifade etmek ve hissettiğimiz bu derin saygıyı misafirlerimizle paylaşmak. Mütevazı bir biçimde bunu yapmaya çalışıyoruz.



NEOLOKAL EKİBİ VE ŞEF MAKSUT AŞKAR


Neolokal mutfak ekibinin başındaki isim Şef Maksut Aşkar. Restoranın internet sitesinde ekip için şu yorum yapılıyor: Neolokal ekibi, dürüst yemeği toprak anadan ilham, geleneklerinden örnek alarak tasarlayıp misafirlerine sunmayı amaçlıyor. Bunu yaparken de geleneksel tarifleri ince ayrıntıları ile inceleyerek, tüketilmediği için yok olmaya yüz tutmuş ürünlerle harmanlıyor. Şef Maksut Aşkar, “Biz sahip çıkmazsak, gelecek neslin ellerinde sahip olacağı bir şey kalmayacak” diyor. Lokal mutfağı modern teknikler ve yenilikçi bakış açısı ile birleştirerek ortaya rafine ve yeni bir algı çıkarıyor


1 MICHELIN YILDIZI VE HAKKINDAKİ YORUM


MICHELIN rehberinde Neolokal ile ilgili şu yorumlar yapılıyor: Neolokal, eski ile yeni arasında bir köprü konumunda. Türk mutfak geleneğine gösterilen saygı, sürekli yenilik yapmak için sağlam bir temel sağlıyor. Köklü lezzetler burada ana odak noktası olabilir, ancak çağdaş fikir ve tekniklerin kullanımıyla yeni bir yöne çekiliyorlar. Maksut Aşkar ve genç ekibi, mutfak miraslarını koruyor ve heyecan verici mutfaklarıyla geleceğe yön veriyor. Bu aynı zamanda, yerel ürünlerin titiz seçiminde (kaliteli Türk şarapları dahil!) ve tedarikçilerin yakınlığında olduğu gibi sürdürülebilirliğe de vurgu yapıyor. Şef Aşkar, kendine has bir incelikle özgün tariflere damgasını vuruyor. Bulgurdan ve lezzetli bir tavuk hazırlığından yapılmış hafif baharatlı bir 'cupcake' ve yanında zengin kremalı velouté ve patates gevreği ile süslenmiş gövdeli bir tavuk dömi glas hayal edin. Bu, şefin mirasını vurgulamak için benimsediği hafif ve özgün yorum türüdür. Restoranın Modern Sanat Müzesi'ndeki konumu, deneyiminizi daha da unutulmaz kılıyor. Büyük pencereler ve muhteşem teras, İstanbul'un çatılarının ve güzel camilerinin harikulade manzarasını sunuyor. Neolokal gerçekten özel bir yer.


NEDEN YEŞİL YILDIZ ALDI?


Neolokal, çevre dostu ve etik yaklaşımları sayesinde yeşil yıldız ödülü de aldı. MICHELIN Rehberi açıklamasında, "Bu restoranda özenle seçilen üreticilerin yanı sıra şef Maksut Aşkar ve ekibi, bazıları kaybolma tehlikesi altında olan Türk mutfak mirasını korumaya ve tanıtmaya oldukça kararlı" yorumu yapılıyor.


ŞEF MAKSUT AŞKAR HAKKINDA



İskenderun doğumlu Maksut Aşkar, turizm ve otelcilik okuduğu 9 sene içinde, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca Q Jazz Club, Emporio Armani Cafe gibi işletmelerde çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı. Nupera’dan sonra, Hillside City Club’larda kendi işletmesinin yöneticiliğini yaptı. Maksut Aşkar, çalıştığı bu süre içinde tasarladığı lezzetleri sergilerle örtüştürdü, karma sergilere dahil oldu ve solo sergiler açtı. Birçok önemli marka için lezzet danışmanlığı ve tasarım etkinlikler yaptı. Salt Galata’da açtığı mekanı "Neolokal" ile Türk yemeklerine modern dokunuşlarla kendi sanatsal, minimal ve modern yorumunu kattığı lezzetler sunuyor.

Zamansız bir şef: Maksut Aşkar başlıklı yazıya da bakabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Michelin Restoranları - Türkiye

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı