Ciğer Pilavı

Ciğer Pilavı
24 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ciğer Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr kuzu ciğeri
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
Ciğer Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Ciğeri yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  3. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan maklube tarifine de mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo