Mandalina Reçeli

Mandalina Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mandalina Reçeli için

Malzemeler

  • 2 kilo mandalina
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Mandalina Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerini ayırın.
  2. Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Mandalinaları şerbete ilave edin. 2 dakika sonra taneleri şerbetin içinden çıkarıp başka bir kaba aktarın.
  3. Şerbeti kaynatmaya devam edin. Reçel kıvamına gelince mandalinaları tekrar ilave edin. Yarım limon suyunu sıkarak reçeli ocaktan alın.
  4. Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Kahvaltı sofralarını güzelleştiren kayısı reçeli ve portakal reçeli tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo