Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare
22 Ekim 2024

Klasik şekerpareden farklı olarak kakao ile lezzetlendirilen şekerpareyi, misafir ağırlarken sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla tam ölçülü şekerpare tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kakaolu Şekerpare için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr margarin
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon
Kakaolu Şekerpare

Nasıl Yapılır

  1. Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin.
  2. İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo