- Ayvaların kabuklarını soyup elma dilim doğrayın ve tencereye alın. Üzerine şeker, su ve vanilya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayvaları içinden çıkartıp koyulaşıncaya kadar şerbetini kaynatmaya devam edin. Ayvaları ekleyip şerbette bekletin.
- Peyniri geniş bir kaseye rendeleyin. Yumurta, kakao, tuz ve irmik ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
- Soğuyan tatlıları kaynayan şerbete atıp ara ara karıştırarak yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgirle şerbetten çıkartıp soğumaya bırakın.
- Servis tabağına tatlıyı yerleştirin. Üzerine ayvalardan iki parça yerleştirip tekrar tatlıdan ilave edin. En üste iki dilim ayva yerleştirip bir top dondurma ekleyin.
- Ceviz, toz fıstık ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak klasik peynir tatlısını da listenize ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.