- Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, toz badem, kabartma tozu, rendelenmiş çikolata ve sütü ekleyip karıştırın.
- Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Izgara teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.
- Süt, un, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişastayı tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Mikserle çırparak soğutun ve 3-4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalan kremaya çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Keki enlemesine ortadan ikiye kesip vişneleri ve kremayı arasına yayın. Kekin üzerine ayırdığınız kremayı yayın.
- 40 gr beyaz çikolatayı benmari usulü eritip saplı vişneleri yarısına kadar çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerinde donmaya bırakın. Vişneleri kekin üzerine yerleştirip fıstık serpiştirerek servis yapın.
Kendi elinizle hazırlayabileceğiniz pratik beyaz çikolatalı pasta tarifini de deneyin.
Vişne
Vişne, tadı kiraza benzeyen daha ekşimsi bir yaz meyvesidir. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlar. Ülkemizde iki türü yetişir. Kütahya vişnesi, uzun saplı, iri boylu, ucu hafif sivrice, koyu kırmızı, ince kabuklu, ekşi ve kırmızı etlidir. Macar vişnesi ise kısa saplı, ince, koyu kırmızı renkli, kalınca kabuklu, ekşi ve kırmızı etli meyvelidir. Vişne meyve olarak yenilebildiği gibi, meyve suyu, şurup, reçel, marmelat, komposto, likör yapımında da kullanılır, hamur işlerinde, tatlılar da tercih edilir. Ayrıca kurutularak da yenilebilir. Ortalama 100 gr taze vişnede 58 kalori, 14.3 gr karbonhidrat vardır. Şeker oranı kiraza göre düşük olduğundan daha az kalori içerir. Vücudu ve mideyi kuvvetlendirici özelliği vardır. Ateşi düşürür, mikrop öldürücü etki yapar. Uyku düzensizliğine ve öksürüğe iyi geldiği de biliniyor.
Teşekkür ederiz.