Vişneli Limonata

Vişneli Limonata
16 Haziran 2021

Serinlemek isteyenleri böyle alalım. Türk mutfağının en geleneksel içeceklerinden biri olan limonata, bu kez vişne ile zenginleştirdik. Yaz aylarında afiyetle içebileceğiniz vişneli limonata, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yemeklerin yanına çok yakışan bu içeceği, farklı çeşitleriyle de deneyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vişneli limonata yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli limonata ve karpuzlu limonata tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Limonata için

Malzemeler

  • 2 su bardağı vişne
  • 4 adet limon
  • 1 adet misket limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Vişneli Limonata

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle 3 adet limonun kabuklarını rendeleyin. Kabuksuz olarak doğrayın.
  2. Doğradığınız limonları 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynayana kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra tel süzgece alın ve posalarını süzün.
  4. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynatın.
  5. Piştikten sonra vişne sosunu blenderdan çektirin ve püre kıvamına getirin.
  6. Püre kıvamındaki vişneleri, önceden kaynattığınız limonlarla bir araya getirin.
  7. Üzerine 1 adet limonun suyunu, lime parçalarını, ve vişneleri ekleyerek buzla birlikte karıştırın.
  8. Soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Vişneli Limonata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Limonu rendelerken beyaz kısımlarını kullanmayın. Beyaz kısımlar limona acımsı bir tat verir.
  2. Dilerseniz, vişne püresini buz kalıplarında dondurarak da kullanabilirsiniz.
  3. Limonatanın şekerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo