Lezzet
yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz
Mangolu ve sütlü tatlıda.
Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın.
Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Muhallebinin üzerine ekleyin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin. Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.