Fırında Vişneli Pankek

Fırında Vişneli Pankek
06 Mayıs 2024

Yedikten sonra asla pişman olmayacağınız harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Dünya çapında çok ilgi gören pankek tarifini, bu kez farklı bir versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Vişne ile zenginleştirilen fırında vişneli pankek tarifini, defterine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Vişneli Pankek için

Malzemeler

  • 500 g vişne (Çekirdeksiz ve tercihen büyük boy) 
  • 50 g tereyağı (Benmari usulü eritilmiş) 
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş) 
  • 1 su bardağı ılık süt  
  • 1 su bardağı un (Elenmiş)  
  • Bir tutam tuz 
  • 150 g toz şeker 
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Kabartma tozu 
Fırında Vişneli Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serpin.
  2. Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin. 
  3. Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle birlikte çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin.
  4. Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak şekilde dökün. (Hamur çok sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Servis Önerisi
  • Bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Vişne yerine sevdiğiniz farklı bir meyveyi koyabilirsiniz. 
  • Çikolata ilave edebilirsiniz. 
  • Aynı ölçülerde hazırladığınız harcı küçük küçük pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo