Tereyağlı konya gevreği
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Kek hamurunun yarısına 1 çay bardağı kakao ilave edip karıştırın. Sade hamuru kek kalıbına dökün. Kakaolu hamuru gelişi güzel dökün ve pişirin.
Klasik kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
Teşekkür ederiz.