20 adet anjelik eriği (Çekirdekleri temizlenip buzlukta dondurulmuş)
1 çay bardağı yaban mersini
1.5 su bardağı toz şeker
200 ml krema
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Tercihen ekşi olmayandan)
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Çikolata rendesi
Rulo gofret
Erikli, Yabanmersinli Dondurma
Nasıl Yapılır
Buzlukta dondurduğunuz anjelik erikleri ve yaban mersinlerini mutfak robotuna alın. Toz şekeri ekleyin. Püre haline gelene dek ezin. Bir tutam tuz ile limon suyunu ekleyin. Bir kez daha çevirin. En son kremayı ve süzme yoğurdu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra mutfak robotundan alıp buzluğa dayanıklı kaba aktarın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın (Bu işlemi 3 kez daha tekrar edin, yani toplamda 4 kez havalandırarak dondurma işlemini tamamlayın).
Dondurmayı kuplara paylaştırın. Toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ve gofret ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.