Derin bir kaba sıvı yağı, sirkeyi ve ılık
suyu aktarın. Üzerine şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip, unu yavaş
yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Mutfak tezgahı üzerine aldığınız
hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın.
İç harcı için elmaları çukur bir
tabağa rendeleyip, suyunu sıkın. İçine şekeri, tarçını ve iri çekilmiş
cevizleri ekleyerek karıştırın. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde
parçalar koparıp bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açın. Hamurun
uzun kenarlarına elmalı harçtan 5-6 yemek kaşığı kadar koyup rulo şeklinde
sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika, üzeri iyice
kızarıncaya kadar pişirin.
Şurup
için su ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak
kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin. Fırından
aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup fırında 15 dakika
daha bekletip alın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.