Somloi Galuska

Somloi Galuska
08 Temmuz 2024

Macaristan mutfağıyla özdeşleşen somloi galuska, yumuşak sünger kekin ceviz, muhallebi, şerbet ve çikolata sosu ile zenginleştirilmesiyle hazırlanır. Bol malzemeli bir tarif olsa da, özel günlerde tercih edilebilir. Malzemeler hazırsa, Macaristan usulü somloi galuska tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Somloi Galuska için

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam kabartma tozu

Kakaolu pandispanya için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Cevizli pandispanya için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Çikolata sosu için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Krem şanti
Somloi Galuska

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları sarı ve beyaz olarak ayırın. Yumurta beyazlarına 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve krem şanti kıvamını alana kadar çırpın. 
  2. Kalan 3 yemek kaşığı şeker, un, kabartma tozu, su ve yumurta beyazının yarısını yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın. 
  3. Daha sonra kalan yumurta beyazını da ekleyin ve hafif hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve spatula ile üzerini düzeltin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Kakaolu ve cevizli pandispanya için de aynı işlemleri uygulayın.
  5. Muhallebisi için, yumurta sarılarını un, krema, şeker, vanilya ve sütle bir kapta karıştırın. Sütün geri kalanını tencereye ekleyin ve kaynatın.
  6. Pişmeye başlayan sütten 2 yemek kaşığı alarak kaba ekleyin ve karıştırın. Ardından kaptaki karışımı tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  7. Şerbeti için, su ve şekeri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyu ekleyip bir kenarda bekletin.
  8. Çikolata sosu için, bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ekleyin ve karıştırın. Ardından süt, kakao, şeker ve çikolataları ilave edin ve çırpma teli ile koyulaşıncaya kadar karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
  9. Pandispanyalar piştiğinde şerbetle ıslatın. Ortasına muhallebi ve çikolata sosunu sırasıyla ekleyin. İsteğe göre aralarına kuru üzüm ve ceviz serpiştirin. 
  10. Daha sonra kakaolu pandispanya ve cevizli pandispanyaları ekleyerek aynı işlemleri uygulayın. 
  11. En üste pandispanyayı ekledikten sonra, çikolata sosu sürün. Çikolata sosunun üzerine krem şanti ile şekil verin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo