Kremayı hazırlamak için un, pirinç unu,
şeker ve sütü bir tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak
muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp
soğuması için bir kenarda bekletin.
Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu
bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirdikten
sonra ocaktan alın.
Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba
kırıp şekeri de ekleyerek mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine
eritilmiş tereyağı, tarçın, zence l ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar
karıştırın. Elenmiş unu da aktarıp çırpmaya devam edin. Son olarak
dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek
hamurunu yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175
dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Kek sıcakken,
soğuk haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Keki servis tabağına aldıktan sonra
kremayı her tarafına dağılacak şekilde sürün. Buzdolabında 2 saat bekletip
dilimleyerek servis yapın. İsterseniz üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.