Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Çırpıcı ile çırpmaya başlayın ve çırpılırken yoğurdu azar azar ekleyin.
Tuz ve karbonatı da ilave ederken çırpma işlemine devam edin. Kek hamuru gibi akıcı bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Derin ve küçük bir tavada bolca sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığı hamurun içine daldırın ve kaşık hamurla dolunca tavanın içine yağa yakın bir mesafeden kızgın yağa bırakın (Her seferinde kaşık kızgın yağa batırılırsa hamur kaşığa yapışmaz).
Öte yandan şerbeti kaynatmak için su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa koyun. Şerbet kaynayıp, iyice koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin. 8-10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Kızaran sıcak hamurları soğuk şerbete batırın. Servis tabağına sıralayarak servis yapın.
Merhaba, şerbet soğuk hamur ise ılık olmalıdır. Kızaran hamurların ilk sıcaklığı geçtiğinde şerbetin içine alabilirsiniz. Ancak şerbetin içinde uzun süre bekletmek, hamurun yumuşamasına yol açabilir. Bu yüzden uzun süre bekletilmeden servis tabağına alınmalıdır.
Snadvr YORUM 16 Mart 2024, 19:13
Lezzet Dergisi YORUM 18 Mart 2024, 11:58
Beğen (0)
Yanıtla
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.