Bulamaç

Bulamaç
06 Ağustos 2024

Tatlı krizlerine birebir 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bulamaç tarifi ile karşınızdayız. Su, un, şeker ve tereyağının birleşiminden ortaya çıkan bu çok pratik ve hafif tatlıyı bugün sizlerle birlikte hazırlıyoruz. Kahramanmaraş yöresi ile özdeşleşen bulamaç, yalnızca 4 malzemeden oluşur. Malzemeler hazırsa, bulamaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bir Porsiyon Bulamaç Kaç Kalori?

Bir porsiyon bulamaç 220 kaloridir.

Maraş mutfağına ait diğer yöresel lezzetleri denemek istiyorsanız, Kahramanmaraş yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bulamaç için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Bulamaç

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencereye şeker ve un ekleyip karıştırın.
  2. Üzerine su ilave edip çırpıcı yardımıyla topaklanma kalmayacak şekilde karıştırın.
  3. Üzerine tereyağı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  4. Kaynayıp muhallebi kıvamı alan bulamaçı kaselere eşit bir şekilde paylaştırın.
  5. Bulamaç tatlısını 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tatlandırmak için 2 yemek kaşığı pekmez ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz içerisine muz ilave edip lezzetlendirebilirsiniz.
  • Üzerini kabuksuz kuruyemişler ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Un ekledikten sonra tel çırpıcı ile topaklanma olmayacak şekilde karıştırın.
  • Bulamaç kaynamaya başladığında, kıvam alması için ocaktan almadan önce 3-4 dakika daha kaynatın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo