20 cm’lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin.
Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine bitter çikolataları ekleyin ve spatula yardımıyla çikolatalar eriyene kadar karıştırın (Bu işlemi mikrodalgada da arada bir çıkarıp karıştırmak suretiyle yapabilirsiniz).
Derin bir karıştırma kabında yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.
Un ve tuzu ekleyip çok kısa çırpın. Lokum ve beyaz çikolatayı da ilave edin ve spatula ile karıştırıp kare kalıba karışımı dökün, ardından spatula ile üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis ederken migrodalga fırında 3 dakika tekrar ısıtıp, servis yapabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.