Elmalı cevizli milföy
%85 kakao oranı olan bir çikolata tercih ettim. Şeker oranı benim için uygundu. Eğer daha tatlı bir lezzet isterseniz daha az kakao oranlı bir çikolata kullanabilirsiniz.
Fındık ezme haline gelince pudra şekeri ekleyebilirsiniz ya da her şeyi ekleyip karıştırdıktan sonra 3-4 yemek kaşığı bal veya agave şurubu ekleyebilirsiniz. Ancak sıvı tatlandırıcılar eklendiği anda fındık ezmesi katılaşabiliyor. Bu durumda pürüzsüz olana dek mutfak robotunda çekmeye devam edin. Gerekirse 3-4 yemek kaşığı süt veya su ekleyin, karıştırdıkça yumuşayacaktır. Süt, su eklerseniz, kesinlikle buzdolabında muhafaza edin.
Çikolatalı fındık kreması tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.