Şekli önemli değil, piştikten sonra bisküviyi tekrar parçalayacağız. Çatalla hamura bolca delik açtıktan sonra, 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Bisküviyi kontrollü olarak pişirin, hamur bisküvi sertliğine ulaşmadan fırından çıkarmayın.
Bisküvi soğuduktan sonra ister elinizle, ister blender’da neredeyse un haline gelecek şekilde parçalayın.
Ganajı hazırlamak için; kremayı sos tenceresine alıp, kısık ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatıp çikolataları ekleyin, iyice karıştırıp kremayı soğutun.
Son aşamada parçaladığınız bisküvinin üzerine kremayı ve diğer malzemeleri ekleyerek tüm malzemeyi hamur yoğurur gibi ezerek karıştırın.
Üzerine elmayı ve portakalın kabuğunu rendeleyin. Muz, tarçın, Hindistan cevizi ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra biraz ele yapışır, yumuşak bir karışım elde edin.
Buzlukta dondurup dinlendirdikten sonra karışımı top top şekillendirin. Yeniden buzlukta dinlendirin. Toz Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına bulayıp servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.