Mor Muhallebi
25 Ağustos 2022

Rengi şahane, tadı efsane bir muhallebi! Rengini nereden aldığını görünce şaşıracaksınız.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mor Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 adet siyah havuç
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı hurma özü
Mor Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Havucun kabuklarını soyup derin bir tencerede havucun üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlanır.
  2. Haşlanan havuç blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirilir.
  3. Havuç püresi derin bir tencereye alınıp üzerine süt, irmik, hurma özü, hindistan cevizi şekeri ve nişasta eklenip kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece bekletildikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek tüketilir. Ben üzerine hindistan cevizi cipsi ve antep  fıstığı tozu koydum. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo