Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
06 Mart 2021

Karamelli , yumuşacık üzerine de kaymağı tamamlayıcı noktası.. İnanılmaz kolay evdeki malzemeler ile ..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker 
  • 3 kahve fincanı un 
  • 1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker 
  • 2.5 su bardağı su
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
  2. Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
  3. Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
  4. (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
  5. Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
  6. Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
  7. Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo