Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı İrmik Tatlısı
23 Ekim 2020

Frambuaz soslu çok hafif ve sağlıklı bir tatlı!

Alternatif olarak bol sütlü irmik tatlısı ve şerbetli irmik tatlısı çeşitlerine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Frambuazlı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı bal (Yarısı muhallebi için, yarısı sos için)
  • 1 avuç frambuaz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Frambuazlı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İrmikli muhallebi için bir sos tenceresinde süt ve irmiği kıvam alıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine balı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  3. Frambuaz sos için, bir sos tenceresinde frambuaz, su ve nişastayı pişirin. Soğuduktan sonra balı ekleyin.
  4. Frambuaz sosu irmikli muhallebinin üzerine dökün ve hazır!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo