Çikolatalı & Frambuazlı Rulo Pasta

Çikolatalı & Frambuazlı Rulo Pasta
17 Mart 2021

Pandispanya ile bol krema dolgusuna, çikolata ile frambuazın mükemmel uyumu da eklenince leziz bir pasta ortaya çıktı!

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Çikolatalı & Frambuazlı Rulo Pasta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı=200 ml

Pandispanya için:

  • 3 adet yumurta 
  • 3/4 su bardağı dilediğiniz çeşit toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 90 g labne
  • 4 ölçek çilek aromalı toz kolajen (tatlandırıcı var)

Üzeri için: 

  • Kuvertür çikolata
  • Frambuaz

İçi için:

  • Frambuaz jöle (ev yapımı) 
Çikolatalı & Frambuazlı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Pandispanya için gerekli malzemeleri sırası ile ilave edip çırpın.
  2. Fırın kağıdı serili tepsiye kek hamurunu yayın. Tepsiyi zemine vurun, hava kabarcıkları yok olsun.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt-üst ısıtmalı ve fansız ayarda 15 dakika pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine bir fırın kağıdı kapatıp ters çevirin ve üzerindeki kağıdı soyun.
  5. Keki dilediğiniz zemine alıp içine koyu kıvamlı kremanızı sürün.
  6. Aromalı kolajen kullandığım için ekstra tatlandırmama gerek kalmadı, dilerseniz şeker ekleyebilirsiniz.
  7. Kremayı her yere eşit sürüp kağıttan destek alarak rulo yapın ve güzelce sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Sonrasında çıkarıp kalan krema ile süsleyin, afiyet olsun😘
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo