Bezelyeli Kinoa Pilavı

Bezelyeli Kinoa Pilavı
22 Ağustos 2024

Bir vejetaryen için besleyici ve lezzetli bir ana yemek olabildiği gibi bir ana yemek yanına eşlik edecek bir garnitür olarak da kullanılabilen çok yönlü bir yemektir. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bezelyeli Kinoa Pilavı için

Malzemeler

  • 1 orta boy soğan doğranmış
  • 3 diş sarımsak kıyılmış
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri tozu (isteğe bağlı)
  • 1/2 bardak haşlanmış bezelye
  • Tuz/karabiber
  • 1 bardak kinoa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak su 
Bezelyeli Kinoa Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Orta ateşte zeytinyağında soğan ve sarımsağı 3 dk soteleyin.
  2. Zerdeçal ve köriyi de ekleyip karıştırın.
  3. Su, tuz ve karabiber ilave edip, kaynama noktasına getirin.
  4. Kinoayı önce soğuk sudan geçirip yıkayın, ardından kaynar suya atıp, karıştırın ve pişmeye bırakın. 
  5. 10 dk pişirin, ardından bezelyeleri de ekleyip karıştırın, 5 dk daha pişirip, tüm suyu çektiğinden emin olun.
  6. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo