Madame Croque
25 Ağustos 2022

Tek başına oldukça doyurucu ve lezzetli bir öğün, tam hafta sonu kahvaltıları için ideal bir seçenek.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Madame Croque için

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 dilim kaşar peyniri (orijinal emmantel peyniri ile yapılır)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 2 adet büyük tost ekmeği
  • 1 dilim dana jambon (hindi füme, dana salam yada hangi çeşit istiyorsanız onu kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
Madame Croque

Nasıl Yapılır

  1. Ekmekler ısınmış tavada önlü arkalı kızartılır. Kızaran ekmeklerin arasına peynir ve jambon koyulup tepsiye alınır.
  2. Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Kavrulan karışıma süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır. Kaynamaya başlayınca parmesan eklenir biraz daha karıştırılıp altı kapatılır.
  4. Tamamen pürüzsüz bir kıvam olmasına gerek yok beşamel sos gibi, o yüzden biraz pütürlü olabilir.
  5. Hazırlanan tostun üzerine peynirli karışım dökülür ve 200 derece fırında yaklaşık 4-5 dakika pişirilir.
  6. Küçük bir tavada yağ eritilir ve yumurta göz olacak şekilde pişirilir. Fırından çıkarılan tostu üzerine koyulur ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo