1/2 su bardağı esmer şeker/toz şeker (hindistan cevizi şekeri kullandım)
1/4 su bardağı toz tarçın
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Tarcinli Rulo Gevrek
Nasıl Yapılır
Un ve terayağı ıslak kum haline gelene kadar yoğurulur.
Orta kısım havuz yapılır ve diğer tüm malzemeler ilave edilip çatal yardımıyla karıştırıldıktan sonra hamur elle yoğurulur.
Aynı kaseye biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumoş bir hamur elde ediyoruz ve kaseyi streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalanırken ara kısım için gerekli malzemeleri bir kasede birleştirip kenara ayırıyoruz.
Mayalanan hamuru düz bir zeminde merdane ile açıp 3 adet dikdörtgen şekil hazırlıyoruz ve tereyağını üzerlerine fırça ile sürüyoruz.
Sonrasında tarçınlı karışımı üzerine serpip hamuru dikkatli bir şekilde rulo yapıp keskin bıçak yardımıyla 1-2 parmak genişliğinde kesiyoruz ve yağladığımız fırın kabına diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk piştikten sonra üzeri kızarmış, tarçın kokulu rulolarımız hazır oluyor.
Sonrasında süt ile birlikte kasede yada üzeri için frosting hazırlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet bal olsun🥰
Teşekkür ederiz.