Levain
12 Ocak 2021

Dışı çıtır, içi sakız kıvamında erimiş çikolatalar ve kıtır cevizler.. Her yanı ile güzel, her lokması çok özel..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 9 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Levain için

Malzemeler

  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı un  
  • 1 yumurta 
  • Yarım su bardağı esmer şeker (normal şeker de olur ama esmer şeker daha iyi )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 80 gram ceviz (doğranmış )
  • 150 gram bitter çikolata (doğranmış )
Levain

Nasıl Yapılır

  1. Ceviz ve çikolata dışında her şey iyice yoğrulur, ardından onlar da hamura eklenir tekrar yoğurulur.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak yapılır, tepsiye dizilir. Buzdolabında 15 dakika dinlendirilir. 
  3. 200 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 8-10 dakika pişirilir.
  4. Piştikten sonra bir 6 dakika da sertleşmeleri için bekliyoruz. Ardından yemek için hazırlar, kurabiyelerin en ama en güzeli.. Afiyet olsun 🧡 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo