Kır Pidesi
23 Şubat 2023

Şuraya damağınızda izi kalacak yemelere doyamayacağınız kır pidesi bırakıyorum ;)

Alternatif olarak evde kıymalı pide ve kapalı pide tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kır Pidesi için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tane büyük boy patates (haşlanmış)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 tane patates (haşlanmış)
  • 1 tane soğan
  • 250 gr kıyma

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Kır Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. bir tavada soğanları rengi solana kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymayı suyunu çekip kavurduktan sonra haşlanmış patatesi rendeleyip ekleyin.
  3. Son olarak tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Hamuru için, küçük bir kasede ılık su ile maya ve şekeri karıştırın. 5 su bardağı unu geniş bir kaba alın.
  5. Ortasını açıp tuz, süt ve yağı ekleyin. Haşlanmış 2 tane patatesi rendeleyip un kabına ekleyin. Şekerli maya karışımını da ekleyip tüm malzemeyi iyice yoğurun. 
  6. Güzelce yoğurduktan sonra hamuru 13 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile yukarıdan aşağıya uzun olacak şekilde açın.
  7. Patatesli, kıymalı iç harcından hamurun üzerine yayıyorsun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip aşağıdan yukarıya doğru iki elinizle kapatın.
  8. Hamuru kapattığınız yer tam ortada olacak. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Hamurların 35-40 dakika tepside mayalanması için bekleyin. Üzerine bir şey sürmeden 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo