2 su bardağı kahverengi şeker (beyaz şeker de olur)
4 adet büyük boy yumurta
1/2 Muskat cevizi (rendelenmiş)
1 paket Vanilin
6-7 adet orta boy rendelenmiş havuç
Ceviz içi, fındık, badem içi (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı + kalıbı yağlamak için bir miktar tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri (servis ederken)
Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek
Nasıl Yapılır
Öncelikle kuruyemişlerimizi ince ince doğrayıp yağsız bir tavada lezzetini arttırmak için bir süre kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine bir fiske tuz ve 1 kaşık tereyağı ilave edip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta genişçe bir kapta yumurtalarımızı ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
İçine sıvı yağı ve vanilin’i ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Sıvı karışımı un, tuz, kabartma tozu, Hindistan cevizi, baharat ve Muskat karışımımıza ilave edip, unların kuru kalmamasına özen göstererek iyice karıştırıyoruz.
İçine çok küçük rendelediğimiz havuçları ve kavrulmuş kuruyemişleri ilave edip, karıştırarak, yağladığımız fırın kalıbına döküyoruz.
Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 50-55 dakika pişiriyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.