Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14517 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1316 Tarif
Diyet
4413 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2393 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5695 Tarif
Salata ve Meze
1355 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9153 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Soğanlama
Beşamel Soslu Fırında Makarna
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Haşhaşlı Ekmek
Haşhaşlı Ekmek
Funda
03 Haziran 2021
Kıyır kıyır ve yumuşacık oluşuyla, yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet, ezilmiş haşhaşında içine konmasıyla damağınızda uzun süre iz bırakacak ve sizden yapmanız her zaman istenecek.
Hazırlanma Süresi :
1 saat
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şekersiz çilek reçeli
Unlu Patates Kızartması
Vanilyalı Şifon Kek
Üç Malzemeli Kurabiye
Üzümlü Cevizli Kurabiye
Kolaç
Patatesli Ne Yemek Yapsam?
Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
Çiğ Köfteye Hangi Baharatlar Atılır?
4 Kişilik Krep Tarifi İle Kaç Tane Krep Çıkar?
Haşhaşlı Ekmek için
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya yada yaş maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz)
Hamurun iç harcı için:
3 su bardağı çekilmiş haşhaş ezmesi (Aktarlardan bulabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Haşhaşlı Ekmek
Nasıl Yapılır
Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
Unu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
İç harcın hazırlanması; Haşhaş ezmesiyle dövülmüş cevizimizi yağımıza ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamuru 5-6 parça lokmalara ayırıyoruz.
Her parçayı tek tek oklavayla ince yufka açarak iç harcımızı yufkaya sürerek rulo yapıyoruz.
Yaptığımız ruloları 2 parmak kalınlığında bıçakla parçalara ayırarak yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
Aynı işlemi açtığımız her parça hamur lokması için yapıyoruz.
Kalan harcı tepsideki haşhaşlının üstüne sürüyoruz.
Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN!
Tarif Kategorileri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Sizden Lezzetler
Ekmek Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Börek Tadında Sebzeli Krep
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
70 Dakika
Cookie And Strawberry Cake
Eda’dan tariflerce
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Tortilla Pizza
doğuchef
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Chocolate Chips Cookies
ruya_dilimler
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Patlıcanlı Pizza
Beyazyakayemekleri
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.