Haçapuri Pide
25 Ağustos 2022

Gürcistan yemeği olan khachapuriyi hazırlıyoruz. Türkiye de de adı haçapuri olarak geçen ve bir çoğumuzun bildiği, üç peynirli yumurtalı pide.


Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haçapuri Pide için

Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket, 10gr kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz 🧂
  • 1 su bardağı ılık su

İçi için:

  • 250 gram mozzarella
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 100 gram ezine peyniri

Üstü ve kenarları için:

  • Yumurta akı ve yumurta 🥚
  • Tereyağı veya zeytinyağı
Haçapuri Pide

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı, ılık su ile aktifleştiriyoruz. Daha sonra unu kademe kademe ekleyerek, yoğuruyoruz. Unu eklerken tuzu da ekliyoruz.
  2. Hamuru mayalanması için 1 saat güneş almayan bir yerde dinlendiriyoruz. Bu esnada peynirleri rendeleyip bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Hamuru açtıktan sonra kayık şekline getireceğiz. Sağ ve sol kısımlara iç malzemeleri koyup sararak kapatıyoruz.
  4. Orta kısma da iç malzemeyi ekleyip. Kenarlara yumurta akını sürüyoruz. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişirmeden hemen önce yumurtaları orta kısımdaki peynirlerden yer açıp üstüne kırıyoruz.
  6. Kenarları dolu dolu mis gibi haçapurimiz hazır durumda. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo