1.5 tatlı kaşığı agar agar (kıvam için, opsiyonel)
Mascarpone-kreması için:
300 gr mascarpone (alternatif olarak labne)
300 gr %35 yağlı krema ile 80 gr pudra şekeri ( veya hazır kremşanti ile hazırlamak için süt )
2 yemek kaşığı kakao
Frambuazlı Çikolatalı Tartolet
Nasıl Yapılır
Tart hamurunu hazırlamak için tereyağını küp küp doğrayın. Yumurta hariç tüm malzemeleri varsa set üstü miksere koyun, palet aparatı ile yüksek devirde çalıştırın.
Yoksa rondodan geçirebilirsiniz. Karışım kum gibi olunca yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanana kadar makineyi çalıştırmaya devam edin.
Toparlanan hamuru streç film üzerinde dikdörtgen şekline getirip sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Hamur dinlenince tezgahınızı unlayın, hamurun üzerine de un serpin ve merdane ile bastıra bastıra açmaya başlayın.
Ben hamuru 4 parçada açtım. Hamur yumuşayınca normal bir şekilde açabilirsiniz. Hamuru dilediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz.
Daha güzel görüntü için daha ince açmalısınız. Tart kalıbınıza fırça ile çok ince bir şekilde erimiş tereyağı sürün, mutlaka kağıt havlu ile silin.
Tart kalıbınızın tabanı var ise hamurdan büyük bir yuvarlak keserek kalıba yerleştirin. Kalıbınızın tabanı yoksa taban ve kenarı ayrı ayrı yerleştirin ve mutlaka altına fırın kağıdı koyun.
Hamur kalıbın tüm yüzeyine değmeli. Taşan kısımları bıçak ile kesebilirsiniz. Çatal ile tabana sıkça izler bırakın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Pişince kalıptan çıkarın ve soğumaya alın. Pişme derecesine kendiniz karar vermelisiniz. Çok kızarık veya açık renkli tercih edebilirsiniz. Süreler her fırında değişiyor. Ortalama 10 dakikada tartoletleriniz hazır olacaktır.
Frambuaz sosu için su ve frambuaz, su ve şekeri bir tavaya alın ve altını açın. Frambuazları çatalla ezin ve suyunu çektirin.
Kıvamı yoğunlaşınca üzerine agar agarı ekleyin, tamamen karışınca soğumaya alın.
Mascarpone kreması için eğer hazır kremşanti kullanacaksanız paketteki talimatlara göre hazırlayın. Karışım zaten şekerli olduğundan pudra şekeri eklemeyin.
Mascarpone peynirini ve kakaoyu çırpın ve kremşantiyi yavaşça üzerine ekleyin, tamamen karışınca çırpmayı bırakın.
Toz kremşanti yerine krema şeklinde kremşanti kullanacaksanız kremanın 100 gr kısmı, mascarpone, kakao ve pudra şekerini mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın ve kalan kremayı yavaşça ekleyin.
Kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Tartlarınızın üzerine önce kremşantiyi ekleyin, ve kaşıkla düzleyin.
Frambuaz sosu için de yer bırakın. Üzerine frambuaz sosunu dökün. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Teşekkür ederiz.