Biberli Biscuit Ekmeği

Biberli Biscuit Ekmeği
03 Mayıs 2021

Sürekli fast-food restaurantlarında gördüğümüz biscuit ekmekleri sevilen ikili olan kapya biber-mısır ile deneyin bir de! Hem az malzemeli hem de öğünlerinizi çeşitlendirebilecek bir lezzet🤍

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Biberli Biscuit Ekmeği için

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un (150 g)
  • 1 çay bardağı yarım yağlı kaşar peynir (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Biberli Biscuit Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta süt, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştıralım.
  2. Un ve rendelenmiş kaşarı da ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. (Elle yoğurmayın)
  3. İnce ince kesilen kapya biber ve mısırı da ekleyip yoğuralım. (Yoğurma işlemi spatula yardımıyla olsun)
  4. Hamuru rastgele toplayıp merdane yardımıyla kalınca açalım, hamuru katlayıp tekrar açalım.
  5. Bu işlemi birkaç kez yaptıktan sonra tekrar kalınca açtığımız hamura ya kurabiye kalıbı ya da bir bardak yardımıyla şekil verelim.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  7. 200 derece 15 dk pişirelim. Afiyet olsun♥️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo