Balkabaklı Börekitas

Balkabaklı Börekitas
20 Mart 2021

Balkabağı mevsimi tam. Herkes hoşlanmaz belki ama yine de bana göre lezzetli ve sağlıklı bir sebze😊 Belki evinizde varsa denersiniz. Malum sokağa çıkma yasağı, mutfakta vakit çok 👍

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Börekitas için

Malzemeler

  • 250 gr balkabağı 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz tuz 
  • 3 adet yufka (8 parçaya böldüm her birini 24 adet çıktı )
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Sosu için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • Tuz
Balkabaklı Börekitas

Nasıl Yapılır

  1. Kuru soğanı çok ince kıyıyoruz. Ya da rendeleyebiliriz.
  2. Ardından balkabağını da çok küçük doğuruyoruz. 
  3. Zeytinyağında önce soğan sonra balkabağını soteleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  4. Soğumaya bırakıyoruz. 
  5. Yumurta zeytinyağı ve yoğurdu çırpıcı yardımıyla sos haline getiriyoruz.
  6. Yufkaları 8 parçaya kesip hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüyoruz her birine. 
  7. Hazırlanan balkabaklı içi ekleyip gül şeklinde sarıyoruz. 
  8. Tepsiye  aralıksız dizdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz.
  9. Susam ve çörekotu serpiştirip 175 °C önceden ısıtılmış fırında 35 -40 dakika pişiriyoruz. 
  10. Yani üzeri altın sarısı renk alana kadar pişmesi uygun olur. 🍽👍
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo