Armut Kurabiye
07 Eylül 2022

Sunumu şık, lezzetli kurabiye tarifi.🍪👌

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armut Kurabiye için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Un (Aldığı kadar. Ben tam buğday unu kullandım, beyaz un da kullanılabilirsiniz.)
  • Reçel (İstediğiniz çesit, ben incir reçeli kullandım.)

Süslemek İçin:

  • Karanfil
  • Defne Yaprakları
Armut Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba sıvıyağ, mısır nişastası, vanilya, pirinç unu, pudra şekeri, koyulur karıştırılır. 
  2. Azar azar un koyularak yoğurulur.( Çok dağılmayan ,şekil verilen bir kurabiye hamuru olmalı. ) 
  3. Hamur kıvam alınca küçük bezeler alınır ve ortası açılır, içerisine reçel koyulur kapatılır ve armut görüntüsü verilir. 
  4. Hamurun üzerine armut çöpü olarak karanfil koyulur.
  5.  Hamurlar bu işlemle yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
  6. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  7.  Armut kurabiyeler fırından alınınca yaprak olarak da defne yaprağı kullanılır. Servis tabağına alınır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo