Vejeteryan Pide Kebap

Vejeteryan Pide Kebap
18 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Vejeteryan Pide Kebap için

Malzemeler

  • 1 adet bayat pide
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1’er çay kaşığı kimyon, kuru köri, pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Servis için:

  • 1 demet semizotu
  • 2 su bardağı yoğurt
Vejeteryan Pide Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Bayat pideyi derin bir kabın içine alın ve üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Pide yumuşayana kadar suda bekletin.
  2. Yumuşayan pidenizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Üzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
  4. Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra üzerine salçaları, tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
  5. Tavada zeytinyağını ısıtıp köfte toplarını kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra aynı tavanın içine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ekleyip tatlandırın ve önceden kızarttığınız köfteleri bu yağda hafifçe çevirerek karıştırın.
  6. Yıkanmış semiz otlarını süzme yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın. Üzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik köfteleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo