Bayat pideyi derin bir kabın içine alın ve üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Pide yumuşayana kadar suda bekletin.
Yumuşayan pidenizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
Üzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra üzerine salçaları, tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Tavada zeytinyağını ısıtıp köfte toplarını kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra aynı tavanın içine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ekleyip tatlandırın ve önceden kızarttığınız köfteleri bu yağda hafifçe çevirerek karıştırın.
Yıkanmış semiz otlarını süzme yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın. Üzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik köfteleri yerleştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.