Domates Ve Fesleğen Soslu Köfte Topları

Domates Ve Fesleğen Soslu Köfte Topları
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Domates Ve Fesleğen Soslu Köfte Topları için

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 20 g sarımsaklı acı sos
  • 30 g tatlı-ekşi sos
  • 1 limon kabuğu
  • 2 kırmızı Meksika biberi
  • 3 dal taze kekik
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 50 g galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 200 g konserve domates
  • 200 ml tavuk suyu
  • 2 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Ve Fesleğen Soslu Köfte Topları

Nasıl Yapılır

  1. Küp doğradığınız soğan, sarımsak, Meksika biberi, kıyma, tuz, karabiber, sarımsaklı acı sos, tatlı ekşi sos, rendelenmiş lime kabuğu ince kıydığınız maydanoz, kekik, yumurta akı, zeytinyağı ve galeta unu geniş bir karıştırma kabına alarak yoğurun.
  2. Harçtan parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak top köfteler hazırlayın. Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  3. Sosu için ince kıydığınız sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip 3-4 dakika pişirin. Konserve domates, tavuk suyu, taze fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp blenderdan geçirin.
  4. Köfteleri bir servis tabağına alın. Yanında sos ile sıcak servis yapın. 

Düşük kalorili ızgara köfte tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo