Patates graten, hem kolay, hem de lezzetli olmasıyla bilinen yemeklerden biridir. Resimli ve videolu anlatımıyla patates graten tarifi için detaylara geçebiliriz.
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve orta incelikte dilimleyin.
Dilimlenen patatesleri üst üste gelecek şekilde yağlanmış fırın kabına dizin.
Beşamel sosu için tereyağını tavada eritin. Üzerine un ekleyerek kavurun. Ardından sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kıvam almaya başladığında bir paket krema, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız beşamel sosu patateslerin üzerine dökün.
Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Patates grateni önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Ardından yağlı kağıdı çıkarın. Patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
Pişen patates grateni fırından çıkarın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.