Ispanaklı Erişte

Ispanaklı Erişte
23 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Erişte için

Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan 
  • 500 g ıspanak
  • 2-3 sosis
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Erişteyi haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
  2. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp soğana ilave edin. İnce doğradığınız sosisler, ezdiğiniz sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Erişteyi yağlanmış bir fırın kabına alın. Üzerine ıspanak ve rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ekleyip karıştırın.
  4. Bir kasede çırptığınız yumurta ve yoğurt karışımını döküp kalan kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı erişte tarifine göz atabilir, hazırladığınız erişteleri farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo