- Brokoli çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün
ve tuzlu sıcak suda hafif yumuşayıncaya
kadar bekletin. Tereyağını bir
sos tenceresinde eritin.
- Unu ilave edip
pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli
karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. Tuz ve
karabiber ile tatlandırın.
- Sos kıvam alıncaya
kadar sürekli karıştırarak pişirmeye
devam edin. Brokolilerin yarısını
yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine beşamel sosun yarısını dökün.
Kalan brokolileri ilave edip üzerini kalan
beşamel sosla kaplayın.
- Rendelenmiş
kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış
170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Brokoli Graten Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Brokoliler çok yumuşak olmamalıdır olduğu takdirde dokusal olarak hoş bir hale gelmez.
- Beşamel sos hazırlanırken içerisine 1 adet defne yaprağı ve muskat rendesi ekstra lezzet katacaktır.
- Beşamel sosun kıvamı akıcı olursa brokoli lezzeti içine daha çok çekecektir.
- Brokoli ve sos harmanlanarak tepsiye eklenmelidir. Sos brokoliyi kapladığında lezzet artar.
Teşekkür ederiz.