Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası

Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası
21 Ocak 2023

Fransız mutfağından Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine yayılan soğan çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasındadır. Enfeksiyon hastalıklarını gidermesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Ana vatanı Avrupa olan beyaz lahana ise çorba ve salatalarda kullanılan temel malzemelerden biridir. Beyaz lahananın içeriğindeki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir kış sebzesi olan lahana, gözleri, cildi, kalbi koruyor, turşusuyla da müthiş bir probiyotik kaynağı oluyor. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız usulü beyaz lahanalı soğan çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası Kaç Kaloridir?

Beyaz lahanalı soğan çorbasının bir porsiyonu, ortalama 50 kaloridir. Düşük kalorisiyle sindirimi kolaylaştıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, klasik soğan çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g beyaz lahana 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış)  
  • 1 diş sarımsak (Küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sirke 
  • 4 su bardağı tavuk suyu  
  • 2 su bardağı içme suyu 
  • 1 kahve fincanı krema 

Üzeri için

  • Dilimlenmiş ekmek
  • 50 g rendelenmiş eski kaşar peyniri
Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Beyaz lahanalı soğan çorbasını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları ince ince doğrayın ve tuz ile ovun. Ardından sudan geçirip kuruması için kenarda bekletin.
  • Soğanların çiğ kalmasını önlemek için, küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Çorbayı hazırlarken birkaç damla limon suyu ilave edin. Böylece soğanın ağır kokusunu giderebilirsiniz.
  • Tarife başlarken lahanaları ılık suda bekletip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken karıştırma işlemine sürekli olarak devam edin. 
  • Çorbada topaklanma oluşmaması için, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbayı servis ederken çıtır ekmek dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo