Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi

Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi
07 Ekim 2024

Turpgiller familyasından olan brüksel lahanası, ülkemizde son yıllarda gelişmeye başlamıştır. Ana vatanı Avrupa olan bu sebze, özellikle Belçika ve İngiltere'de yetiştirilir. Genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kilo vermede etkili olmasının yanı sıra demir eksikliği ve kansızlık gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, özel gecelerde sofranızı renklendirecek antrikotlu brüksel lahanası dizmesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Kaç Kaloridir?

  • Antrikotlu brüksel lahanası dizmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, diyet ve spor listelerine ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet arıyorsanız, brüksel lahanalı köfte kebap tarifini deneyebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, tadına doyamayacağınız rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi için

Malzemeler

  • 1 kg antrikot (Kalın dilimlenmiş) 
  • 5 adet kapya biber 
  • 1 kg Brüksel lahanası 
  • 20 adet çeri domates 
  • 1 dal taze kekik 
  • 2-3 dal taze reyhan 
  • 2-3 dal taze fesleğen 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber
Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Antrikotlu brüksel lahanası dizmesini, mantarlı risotto ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yemeğin lezzetini arttırmak için, tepsi içerisine 3 4 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan 2 saat önce antrikotu baharat ve sos ile marine edin.
  • Marine edilmiş antrikotları oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece et yumuşaycak ve daha kolay pişecektir.
  • Pişirme esnasında ete çatal veya bıçak ile temas etmeyin. Aksi takdirde et suyunu kaybedecek ve kuruyacaktır.
  • Çeri domates yerine, rendelenmiş domates sosu ile aroma katabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine nane ve defne yaprağı koyarak yemeğinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. Malzemeleri karıştırmak ve çevirmek için tahta spatula kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo