Ana vatanı Avrupa ve Asya olan bakla; iç, kuru ve taze bakla olarak üçe ayrılır. Baklagiller familyasından olan bu besin, Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp dostudur. Ayda bir kez tüketildiğinde sindirim sistemini düzenler ve mide rahatsızlıklarını giderir. Fiziksel ve zihinsel gelişimi desteklediği için, hamilelere önerilen yemekler arasındadır. Dilerseniz, Antep'in kendine has baharatları ve teknikleri ile hazırlanan yoğurtlu bakla tarifine başlayabiliriz.
Antep Usulü Yoğurtlu Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Antep Usulü Yoğurtlu Bakla Kaç Kaloridir?
Antep usulü yoğurtlu baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Folik asit ve C vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen sebzeli yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, lezzeti ile sofraları şölene çeviren imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.