Bulgurlu Ispanak Sarma

Bulgurlu Ispanak Sarma
22 Kasım 2024

Oldukça basit olan bu lezzetli tarifle kış mevsiminin hastalıklarına karşı da korunacaksınız.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bulgurlu Ispanak Sarma için

Malzemeler

  • 2 demet ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu

İç harcı için:

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Bulgurlu Ispanak Sarma

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıymayı, salçaları, bulguru ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Ispanağın saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış ıspanakları açıp, içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
  3. Ispanakların kestiğiniz saplarını güveç kabınızın dibine yayın. Ispanak sarmaları sapların üzerine dizin. Üzerlerine küçük parçalarla kestiğiniz tereyağını ilave edip et suyunu gezdirin. Kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo