Şehrazat Tatlısı
Salata tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Patateslerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Semizotunu yıkayıp suyunu süzün. Yapraklarını kopartıp saplarını 3 parçaya bölün. Taze soğanları ince doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Yoğurt, hardal ve mayonezi pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Sarımsağı rendeleyip, tuz ekleyin. Semizotu, soğan, kırmızı biber ve patatesleri ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine haşhaş tohumu serpiştirin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.