Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
- Patlıcanları enine ikiye kesip içlerini bıçak yardımıyla çıkartın. Bir kaseye alıp yarım limonun suyunu ilave edip kararmaması ve acılığını gidermek için 10 dakika bekletin. Kabuklarının içine fırçayla limon sürün.
- Patlıcanların içini yeteri kadar limon suyunda beklettikten sonra kaynar suda en fazla 5 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Tereyağını tavada ısıtın. Kıyılmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
- Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve haşlanmış patlıcan içini ekleyip patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çırpılmış yumurtaları karışıma azar azar ilave ederek karıştırın.
- Patlıcanların iç ve dış yüzeylerini fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve içlerini kıymalı karışımla doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
- Sos için, ezilmiş sarımsaklarla yoğurdu bir kasede çırpın. Patlıcanları isteğe göre ikiye yada daha ince dilimlere ayırın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Nane serpiştirip servis yapın.
Lezzetine doyamayacağınız kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.